CPO Buurtvrienden Gaasterland Den Bosch

Samen bouwen we méér dan muren

Opdrachtgever
CPO-vereniging Buurtvrienden Gaasterland

Projectgrootte
perceel 2371 m²
bruto vloeropp. 1765 m²
15 woningen van 62 – 118 m2
gemeenschappelijk 89 m2

Realisatie
2024-2026

Type
Nieuwbouw woongebouw

Locatie
Gaasterland, ‘s Hertogenbosch, Nederland

Website
www.denbosch.nl/nl/projecten/gaasterland
www.lvgo.nl/woongroep/buurtvrienden-gaasterland-den-bosch/

In Den Bosch had een initiatiefgroep onder de begeleiding van KilimanjaroWonen meegedaan aan een bieding voor een perceel van de Gemeente ‘s Hertogenbosch. Het bestaande kinderdagverblijf gaat ruimte maken voor woningen. Het was een vereiste van de gemeente om hier een CPO-ontwikkeling tot stand te krijgen, tot de grote vreugde van de groep hebben zij in 2022 deze bieding gewonnen.

Het perceel is alzijdig waardoor er geen achterkanten zijn, maar vooral aantrekkelijke gevels of groenvoorzieningen aan alle zijden. De energieneutrale gelijkvloerse appartementen zijn ontworpen voor alle levensfasen, gelegen in een levendige, kindvriendelijke buurt in ‘s-Hertogenbosch. Op loopafstand is een winkelcentrum en de prachtige uiterwaarden van de Maas. Het stadscentrum van ‘s-Hertogenbosch is binnen 15 minuten per fiets bereikbaar, of binnen een minuut bij de bushalte per bus.

De ontmoetingsruimte ligt heel centraal in het plan, aan de ruime binnentuin, zodat deze bereikbaar is voor alle bewoners. Maar het is ook goed zichtbaar voor de buurt aan het groene veldje aan de Eemland. In de gezamenlijke ruimte of tuin organiseren ze diverse activiteiten zoals filmavond, schaakclub, natuurlijk regelmatig een maaltijd, en eens per maand repair-café. Ze vormen een hechte gemeenschap waarin ze op elkaar kunnen bouwen, waarbij alle leeftijden welkom zijn. Ze delen een passie voor groen en buitenactiviteiten.

Appartementen variëren in prijs van €316.000,- tot €454.000,- voor enthousiaste mensen die hun visie delen: zelfstandig, maar altijd bereid om elkaar te helpen.

buurtvriendenDB@gmail.com

Meer projecten waar we trots op zijn