CPO Boserf Veldhoven

Eigentijds boerenerf op Zilverackers

Opdrachtgever
CPO-vereniging Boserf

Projectgrootte
perceel 4035 m²
bruto vloeropp. 1980 m²
13 woningen van 105 – 151 m2
gemeenschappelijk 116 m2

Realisatie
2023-2024

Type
Nieuwbouw woningen aan een erf

Locatie
Eindhovensebaan, Zilverackers, Veldhoven, Nederland

Website
www.boserf.nl

In 2010 kwam KilimanjaroWonen in contact met Land’s Heeren Vastgoedontwikkeling. Zij waren bezig met een ontwikkeling op Zilverackers, een nieuwbouwwijk in Veldhoven. Zij zagen de mogelijkheid om op een perceel van ca. 4000 m² ruimte te bieden aan een CPO-groep. Al gauw waren er geïnteresseerden en werden de overeenkomsten gesloten en de plannen gemaakt. 

Boserf is een boerenerf in driehoeksvorm en daaromheen 13 eigentijdse landelijke woningen. Het is een mix van vrijstaande woningen en rijwoningen. Maar zij delen met zijn allen ook gemeenschappelijke ruimten, voor te ontmoeten, om te klussen, maar ontmoeten kan ook buiten in de moestuin of op het erf om te tuinieren. 

De woningen zijn energieneutraal, maken gebruik van bodemwarmte en pv-panelen en zijn duurzaam gebouwd. Een woning is uitgevoerd met een CLT bouwconstructie. Het ensemble is een spel van grondgebonden woningen met eenvoudige hoofdvormen. Ieder gebouw vormt een gezicht aan de omliggende straten of aan de groene gebieden zoals het voedselbos of het erf. De vele doorkijkjes bieden zicht op een variatie van materiaal zoals hout en gekeimde gevels voor het nodige onderscheid. Het driehoekige brabantse boerenerf heeft een nieuw jasje gekregen.

Meer projecten waar we trots op zijn